Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Triukšmingas R.Nadalio sugrįžimas Barselonoje – pasiekė triuškinamą pergalę

Ispanijos teniso legenda ir tikras grunto dangos karalius Rafaelis Nadalis (ATP-644) iškovojo užtikrintą pergalę Barselonoje vykstančių ATP 500 serijos pirmenybių „Barcelona Open Banc Sabadell“ pirmajame etape.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dėl pilvo raumens patempimo ir nugaros traumos tik antrajame ATP turnyre šiame sezone žaidžiantis 37-erių veteranas antradienio pavakarę be didesnio vargo 6:2, 6:3 sutriuškino italą Flavio Cobolli (ATP-62) ir žengė į antrąjį varžybų ratą.

Barselonoje Rafa iškovojo jau 67-tąją karjeros pergalę, o pralaimėjęs šiame turnyre jis yra vos keturis sykius. 12 kartų Katalonijoje triumfavęs tenisininkas pirmą kartą čia triumfavo 2005 metais, o paskutinį sykį čempionu tapo 2021 m.

R.Nadaliui tai buvo pirmasis mačas ant grunto dangos nuo 2022-ųjų birželio, kuomet ispanas 14-tąjį kartą karjeroje laimėjo atvirąsias Prancūzijos teniso pirmenybes „Roland Garros“.

Pergalingame susitikime buvusi pirmoji pasaulio raketė laimėjo net 78 procentus taškų pirmaisiais padavimais, taip pat realizavo 4 iš 10 break point'ų.

Centrinė Barselonos teniso aikštyno aikštelė, kuri yra pavadinta būtent Rafa Nadalio kortu, buvo užpildyta sausakimšai – čia sugūžėjo beveik 9 tūkstančiai teniso gerbėjų.

Antrajame turnyro etape Ispanijos tenisininko lauks kur kas rimtesnis iššūkis – 4-toji turnyro ir 11-toji pasaulio raketė Alexas De Minauras. Tarpusavio akistatose 3:1 priekyje Rafa, bet paskutinę dvikovą 2023-iųjų metų pradžioje laimėjo Australijos atstovas.

Visgi netikėtumas Barselonoje buvo užfiksuotas kitame dienos susitikime. Pirmojo ATP šimtuko pabaigoje esantis amerikietis Brandonas Nakashima (ATP-87) tėškė skaudų antausį antrajai turnyro raketei Andrejui Rubliovui (ATP-8), rusą įveikdamas 6:4, 7:6(6).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius