Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos fotomenininkų sąjungos pirmininke išrinkta Vilma Samulionytė

Po pirmadienį vykusio Lietuvos fotomenininkų sąjungos suvažiavimo, naująja pirmininke ketverių metų kadencijai išrinkta fotografė Vilma Samulionytė iki tol čia ėjusi sekretorės pareigas. Ji pakeitė ketverius metus Sąjungai vadovavusį fotografą, grafikos dizainerį Gytį Skudžinską.
Vilma Samulionytė
Vilma Samulionytė / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Tarp savo būsimų darbų prioritetų V.Samulionytė yra įvardijusi parodinę veiklą, Lietuvos fotografijos reprezentaciją užsienyje, leidybinę veiklą, Nidos seminarų tęstinumą, fotografijos archyvo vystymą, sąjungoje esančios bibliotekos palaikymą ir kt.

Vilma Samulionytė gimė 1978 m. Jonavoje. 2002 m. baigė studijas Kauno technologijos universitete, o 2009 m. – fotografijos studijas Prahos menų akademijoje, Fotografijos katedroje (FAMU). Po stažuotės Stambule (Turkija) ir baigusi mokslus dirbo fotografijos studijoje Rijade (Saudo Arabija).

Grįžusi į Lietuvą pradėjo dirbti Lietuvos fotomenininkų sąjungoje parodų kuratore ir Nidos tarptautinio fotografijos simpoziumo meno vadove.

Kartu su menininku Gyčiu Skudžinsku 2014 m. įkūrė leidybinę platformą „NoRoutine Books“, kuri leidžia limituoto tiražo knygas.

Kaip menininkė aktyviai dirba konceptualiosios fotografijos srityje kvestionuodama visuomenės ritualus, atmintį ir papročius. Taip pat yra dokumentinio filmo „Močiute, Guten Tag!“, kuriame nagrinėjamos vis dar aktualios Antrojo pasaulinio karo pasekmės regionui, bendraautorė. Paraleliai filmui buvo sukurta paroda ir leidinys, sujungiantys šeimos archyvines fotografijas, laiškus, vaizdo medžiagą ir objektus.

Vilma Samulionytė / Donato Stankevičiaus nuotr.
Vilma Samulionytė / Donato Stankevičiaus nuotr.

Nuo studijų metų autorė aktyviai dalyvavo parodinėje veikloje ir yra gavusi Lietuvos bei Čekijos kultūros ministerijų stipendijas edukacijai ir parodų rengimui.

Yra surengusi savo bei dalyvavusi grupinėse parodose Lietuvoje, Turkijoje, Čekijoje, JAV, Slovėnijoje ir kt. 2013–2015 m. dalyvavo keliaujančioje bienalėje „Young European Talents“. 2013 m. ir 2017 m. buvo Itaparikoje, Brazilijos Sacatar institute vykusių UNESCO-Aschberg rezidencijų programų dalyvė.

2022 m. tapo Balio Buračo fotografijos premijos laureate.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius