Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vilniuje koncertuos ryškiausias šių dienų pianistas Jevgenijus Kissinas

Rugpjūčio 20 d. Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje įvyks išskirtinis muzikos renginys – Jevgenijaus Kissino (Izraelis/UK) fortepijono rečitalis, – rašoma pranešime spaudai.
Jevgenijus Kissinas
Jevgenijus Kissinas / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Muzika Kultūra

„Jevgenijus Kissinas – labiausiai pripažintas pianistas pasaulyje“ – yra rašęs „The Economist“. Pianisto interpretacijų gelmė ir poetiškumas, tobulas virtuoziškumas pelnė jam tokį pripažinimą, kokio sulaukia tik patys talentingiausi epochos menininkai.

J.Kissino rečitaliai – itin laukiami renginiai svarbiausiose pasaulio scenose, kuriose jis yra koncertavęs tiek solo, tiek su garsiausiais orkestrais ir dirigentais: Claudio Abbado, Danieliu Barenboimu, Jamesu Levine'u, Lorinu Maazelu, Riccardo Mučiu, Seiji Ozawa ir kt.

53-ejų J.Kissinas, gimęs žydų šeimoje Maskvoje, pianinu iš klausos pradėjo groti ir improvizuoti būdamas vos dvejų. Dešimties jis jau koncertavo didžiosiose miesto salėse, o būdamas paauglys rengė turus Europoje, Japonijoje.

Pasaulinę šlovę septyniolikmečiui J.Kissinui pelnė Naujųjų metų koncertas ir transliacija, kuriame jis pasirodė su legendiniu batutos meistru Herbertu von Karajanu ir Berlyno filharmonijos orkestru.

Izraelio ir Didžiosios Britanijos pilietybes turintis pianistas iš Rusijos išvyko 1991-aisiais ir iki šiol su šeima gyvena Prahoje. Jau ne vieną dešimtmetį jis yra bene aršiausias Rusijos politinės valdžios, represijų bei karinės agresijos kritikas.

Prasidėjus plataus masto kariniams veiksmams prieš Ukrainą, atlikėjas aktyviai remia šalies visuomenę rengdamas labdaros koncertus, nuolatos viešai besireikšdamas bei telkdamas bendraminčius.

Organizatorių nuotr./Jevgenijus Kissinas
Organizatorių nuotr./Jevgenijus Kissinas

Į Lietuvą vieninteliam koncertui Jevgenijus Kissinas sugrįžta po 14 metų pertraukos su išskirtine, jo muzikalumą visomis spalvomis atskleidžiančia programa.

Grodamas J.Kissinas kuria kone mistinę atmosferą. Kaip yra rašęs „Los Angeles Times“, koncertuose „jis visiškai pasineria į savo pasaulį – lyg džiazo muzikantas, ištirpstantis muzikoje ir savo audringuose jausmuose. Kissinas išgyvena ypatingą karjeros momentą – išbando naujus dalykus ir leidžia savo sielai skristi. Tai nepaprastai intriguoja.“

Rugpjūčio 20 d. Lietuvos publikai jis atliks garsiuosius Beethoveno, Chopino, Brahmso ir Prokofievo opusus.

Bilietus platina kakava.lt

Koncertą organizuoja Lietuvoje įsteigta kompanija „Riverside Music“, rengianti muzikinius turus ir projektus daugiau nei 30 pasaulio šalių bei dirbanti su tokiais kolektyvais kaip Izraelio, Londono, Niujorko filharmonijos, Karališkasis Londono filharmonijos, La Scala filharmonijos simfoniniai orkestrai.

Taip pat garsiausiais šių dienų menininkais – Zubinu Mehta, seru Antonio Pappano, seru Simonu Rattle'u, Martha Argerich, Yefimu Bronfmanu, Charlesu Dutoitu, Christophu Eschenbachu, José Cura, Thomasu Hampsonu, Elīna Garanča, Jonasu Kaufmannu, Gidonu Kremeriu ir kt.

Šiuo rečitaliu kompanija pradeda naują projektą – koncertų ciklą, kuriuos siekiama Lietuvos publikai pristatyti aukščiausią pasaulinį pripažinimą pelniusius klasikinės muzikos menininkus ir kolektyvus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius