Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš verdant smidrus: ką daryti, kad netektų graužti sumedėjusios daržovės?

Šparagų sezonas pamažu įgauna pagreitį. Nors kainos dar nėra žemos, susigundančių paragauti ir pasilepinti – vis daugiau. Daugelis sutiks, kad iš viena vertus, šparagai – itin paprastas, maistingas ir skanus pasirinkimas, bet kita vertus, norint paruošti jį puikiai, reikia žinoti kelias gudrybės. Kaip išsivirti smidrus taip, kad jie būtų tobulai skanūs, o ne medžio skonio?
Lašišos kepsneliai su smidrais
Smidrai / Vida Press nuotr.

Šparagai yra puikaus skonio ir fantastiškai atrodo lėkštėje. Juos galima virti garuose, tiesiog virti puode, kepti, kepti ant grotelių ir pan. – yra begalė variantų, tačiau šį kartą apie paruošimą. Ką patartina padaryti, kad daržovių skonis išties būtų tobulas?

Šparagų degustacija gali tapti katastrofa, jei teks įkąsti sumedėjusį, dygliuotą stiebą, kurio neįmanoma kramtyti, rašo tvnet.lv.

Vida Press nuotr./Kepti smidrai su pomidoriukais
Vida Press nuotr./Kepti smidrai su pomidoriukais

Laimei, gudrybė labai nesudėtinga, jai reikia tik atidumo.

Smidrus sudėkite eile ir aštriu peiliu nupjaukite visas šviesesnes stiebo dalis. Tiesa, daugybė virėjų ir šparagų augintojų rekomenduoja juos perlaužti, jei tai pavyksta.

Ką tu turi padaryti?

Šparagai lūžta ten, kur baigiasi sausiausia ir prasideda skaniausia dalis.

Jei šparagai puikūs ir švieži, perlaužus, belieka juos nuplauti ir galima virti. Jei jie storesni ir jau kurį laiką praleidę parduotuvių lentynose ar šaldytuve, vikriais rankų judesiais galite nulupti pačią viršutinę kotelio dalį, tada viskas bus lengvai įkandama ir skanu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius